Godkendte Cykellygter

I den mørke tid er det vigtigt som cyklist at være opmærksom på sikkerheden. Cykellygter er så vigtige at det kan betyde forskellen på om du bliver påkørt eller ej.

Man skal huske cykellygterne i lygtetændingstiden, dvs. fra solnedgang til solopgang. Derfor ændrer tidspunktet hvor lygterne skal på med årstiden, og man kan desværre ikke sige at cykellygterne skal tændes på samme tidspunkt som gadelamperne. Du kan tjekke tiderne for solopgang og solnedgang i kalendre, almanakker og på nettet.

En almindelig cykel med to hjul skal have mindst en forlygte og mindst en baglygte, og de skal monteres på cyklen. Forlygten skal sidde maks. 50 cm fra cyklens yderste venstre. Baglygterne skal sidde maks. 40 cm fra kanten og med en afstand på minimum 60 cm.

En cykellygte skal kunne ses tydeligt på minimum 300 meters afstand uden at blænde og kunne ses fra siden. Forlygten må lyse gult, hvidt eller blåligt. Hvis den lyser gult, må den ikke blinke. Lygten må gerne blinke hvis den lyser hvidt eller blåt - så skal den blinke mindst 120 gange i minuttet.
Baglygten skal lyse rødt og må gerne blinke - også 120 gange i minuttet eller 2 gange hvert sekund.

Begge cykellygter skal kunne lyse i 5 timer ved 5 °C.

Du kan læse mere om om alt der har med cykler og cykellygter at gøre på Cyklistforbundets hjemmeside.

HUSK VI HAR ✓ GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRER, ✓ HURTIG LEVERING OG ✓ VERDENS BEDSTE KUNDESERVICE. KØB DINE CYKELLYGTER HER.

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.